Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na obiad, gdy nie wiesz co z robić z mięsem z rosołu. U mnie smakuje wszystkim:) Kotleciki są lekkie i pyszne:)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1350
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12204
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1350
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12204
Składniki
Cebulę kroimy i dusimy z masełkiem. Ugotowane mięso mielimy w maszynce. Ryż gotujemy wg przepisu z dodatkiem kurkumy.
Łączymy mięso z ryżem i podsmażoną cebulką. Dodajemy: czosnek, bułkę tartą, jogurt i musztardę w proporcjach dopasowanych do ilości mięsa. Wbijamy jajka i wsypujemy wszystkie przyprawy. Wszytko dokładnie mieszamy.
Formujemy niezbyt duże kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Lekkie kotleciki są Gotowe:)