Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na obiad, gdy nie wiesz co z robić z mięsem z rosołu. U mnie smakuje wszystkim:) Kotleciki są lekkie i pyszne:)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 591
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1541
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 591
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1541
Składniki
Cebulę kroimy i dusimy z masełkiem. Ugotowane mięso mielimy w maszynce. Ryż gotujemy wg przepisu z dodatkiem kurkumy.
Łączymy mięso z ryżem i podsmażoną cebulką. Dodajemy: czosnek, bułkę tartą, jogurt i musztardę w proporcjach dopasowanych do ilości mięsa. Wbijamy jajka i wsypujemy wszystkie przyprawy. Wszytko dokładnie mieszamy.
Formujemy niezbyt duże kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Lekkie kotleciki są Gotowe:)