Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na obiad, gdy nie wiesz co z robić z mięsem z rosołu. U mnie smakuje wszystkim:) Kotleciki są lekkie i pyszne:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415062
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2449
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415062
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2449
Składniki
Cebulę kroimy i dusimy z masełkiem. Ugotowane mięso mielimy w maszynce. Ryż gotujemy wg przepisu z dodatkiem kurkumy.
Łączymy mięso z ryżem i podsmażoną cebulką. Dodajemy: czosnek, bułkę tartą, jogurt i musztardę w proporcjach dopasowanych do ilości mięsa. Wbijamy jajka i wsypujemy wszystkie przyprawy. Wszytko dokładnie mieszamy.
Formujemy niezbyt duże kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Lekkie kotleciki są Gotowe:)