Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na obiad, gdy nie wiesz co z robić z mięsem z rosołu. U mnie smakuje wszystkim:) Kotleciki są lekkie i pyszne:)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40639
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1025
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3359
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40639
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1025
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3359
Składniki
Cebulę kroimy i dusimy z masełkiem. Ugotowane mięso mielimy w maszynce. Ryż gotujemy wg przepisu z dodatkiem kurkumy.
Łączymy mięso z ryżem i podsmażoną cebulką. Dodajemy: czosnek, bułkę tartą, jogurt i musztardę w proporcjach dopasowanych do ilości mięsa. Wbijamy jajka i wsypujemy wszystkie przyprawy. Wszytko dokładnie mieszamy.
Formujemy niezbyt duże kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Lekkie kotleciki są Gotowe:)