Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i niedrogie w wykonaniu kotlety do obiadu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7604
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2684
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7604
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2684
Składniki
Wykonanie: Pęczak opłukać, zalać gorąca wodą i gotować około godziny na wolnym ogniu stale mieszając. Następnie ostudzić i zmielić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić na maśle. Dodać do pęczaku, wbić jajka, przyprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. Kształtować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.