Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i niedrogie w wykonaniu kotlety do obiadu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6235
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13180
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6235
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13180
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4919
Składniki
Wykonanie: Pęczak opłukać, zalać gorąca wodą i gotować około godziny na wolnym ogniu stale mieszając. Następnie ostudzić i zmielić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić na maśle. Dodać do pęczaku, wbić jajka, przyprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. Kształtować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.