Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i niedrogie w wykonaniu kotlety do obiadu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1881
Polecam, pychota.
Odsłon: 625
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1881
Polecam, pychota.
Odsłon: 625
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Składniki
Wykonanie: Pęczak opłukać, zalać gorąca wodą i gotować około godziny na wolnym ogniu stale mieszając. Następnie ostudzić i zmielić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić na maśle. Dodać do pęczaku, wbić jajka, przyprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. Kształtować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.