Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mielone dla wegetarian na obiadek.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Składniki
Wykonanie: Suszone grzyby namoczyć dzień wcześniej, ugotować i usmażyć z drobno posiekaną cebulą. Pęcak opłukać i gotować w osolonym wrzątku przez około godzinę na wolnym ogniu. Ostudzić i zmielić z usmażonymi grzybami i cebulą. Przyprawić, dodać jaja i formować kotlety. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Polać dowolnym sosem chrzanem lub grzybowym.