Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas zmienić kotlety tradycyjne mielone na pyszne kotlety z pieczarkami i cebulką.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 85
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 85
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 86
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy. Następnie robimy duże okrągłe kotlety, spłaszczamy i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
2. Pieczarki kroimy w plastry, prużymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Grzyby układamy na kotletach.
3. Cebule obieramy, kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy sos do pieczeni rozrobiony w ½ szklanki zimnej wody. Chwile gotujemy i wykładamy na pieczarki.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.