Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas zmienić kotlety tradycyjne mielone na pyszne kotlety z pieczarkami i cebulką.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy. Następnie robimy duże okrągłe kotlety, spłaszczamy i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
2. Pieczarki kroimy w plastry, prużymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Grzyby układamy na kotletach.
3. Cebule obieramy, kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy sos do pieczeni rozrobiony w ½ szklanki zimnej wody. Chwile gotujemy i wykładamy na pieczarki.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.