Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas zmienić kotlety tradycyjne mielone na pyszne kotlety z pieczarkami i cebulką.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3664
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 317
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3664
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 317
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy. Następnie robimy duże okrągłe kotlety, spłaszczamy i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
2. Pieczarki kroimy w plastry, prużymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Grzyby układamy na kotletach.
3. Cebule obieramy, kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy sos do pieczeni rozrobiony w ½ szklanki zimnej wody. Chwile gotujemy i wykładamy na pieczarki.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.