Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj się napracowałam przy gęsiach mamy swoje więc trzeba oskubać, opalić, wybebeszyć i umyć. Już miałam dość ale na szczęście mąż pomagał to jakoś to poszło. Oskubaliśmy aż 4 sztuki jeszcze osiem zostało do tego kaczki, masakra no ale cóż pracy jest ale chociaż wiem co jem, żadnej chemii wszystko zdrowe, ponieważ mam i swoje ziemniaki jak i warzywa. Napiszę krótki opis ponieważ kotlety to każdy potrafi usmażyć czyż nie?
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 980
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3955
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19043
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 980
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3955
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19043
Składniki
Przygotować pierś gęsi, po przekrajać wzdłuż. Każdy przygotowany kawałek włożyć do woreczka ( zawsze tak robię jak to mi dokuczali internauci to po to aby segmentu nie ubrudzić ale to bzdura ). Tak przygotowane ubić tłuczkiem do kotletów z obu stron aby mięso było cieniutkie.
Na patelni rozpuścić olej, gotowe osolone i posypane pieprzem kotlety za nużyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na brązowo (nie mogą się smażyć na szybkim ogniu ponieważ będą surowe.
Obiad podałam z ziemniakami okraszonymi prawdziwym masłem posypane koperkiem kotletem oraz moja surówka z ogórków w chyli