Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z piersi gęsi.

Kotlety z piersi gęsi.

Autor:

Przepisów i artykułów: 624 Ocena: 3805

Dodano:

Odsłon: 279

Wczoraj się napracowałam przy gęsiach mamy swoje więc trzeba oskubać, opalić, wybebeszyć i umyć. Już miałam dość ale na szczęście mąż pomagał to jakoś to poszło. Oskubaliśmy aż 4 sztuki jeszcze osiem zostało do tego kaczki, masakra no ale cóż pracy jest ale chociaż wiem co jem, żadnej chemii wszystko zdrowe, ponieważ mam i swoje ziemniaki jak i warzywa. Napiszę krótki opis ponieważ kotlety to każdy potrafi usmażyć czyż nie?

Składniki

  • 450 g piersi gęsi,
  • 3 jajka,
  • bułka tarta,
  • 1 kostka smalcu,
  • sól i pierz.
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety z piersi gęsi.

Przygotowanie

  1. Przygotować pierś gęsi, po przekrajać wzdłuż. Każdy przygotowany kawałek włożyć do woreczka ( zawsze tak robię jak to mi dokuczali internauci to po to aby segmentu nie ubrudzić ale to bzdura ). Tak przygotowane ubić tłuczkiem do kotletów z obu stron aby mięso było cieniutkie.

  2. Na patelni rozpuścić olej, gotowe osolone i posypane pieprzem kotlety za nużyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na brązowo (nie mogą się smażyć na szybkim ogniu ponieważ będą surowe.

  3. Obiad podałam z ziemniakami okraszonymi prawdziwym masłem posypane koperkiem kotletem oraz moja surówka z ogórków w chyli

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 11 stycznia Bomba! Uwielbiam gęsinę i Kaczyne. Mam pytanie, czy rozbijanie jest konieczne? Czy jakby pokroić w cieńsze plastry to nie będzie tak miękka? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń