Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu i co najważniejsze bardzo smaczne kotlety
Tłuczek do mięsa
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1347
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1347
Składniki
Podwójną pierś z kurczaka kroję na pół, a później w poprzek (wyjdą 4 kotlety). Kotlety lekko rozbijam tłuczkiem, a następnie solę i pieprzę z obu stron.
Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju. Kotlety panieruję w mące, jajku, a następnie bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju 4 minuty z jednej strony, a następnie przekładam na drugą stronę i także smażę 4 minuty z drugiej strony. Kotlety podaję z ziemniakami i surówką. Smacznego!