Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu i co najważniejsze bardzo smaczne kotlety
Tłuczek do mięsa
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Podwójną pierś z kurczaka kroję na pół, a później w poprzek (wyjdą 4 kotlety). Kotlety lekko rozbijam tłuczkiem, a następnie solę i pieprzę z obu stron.
Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju. Kotlety panieruję w mące, jajku, a następnie bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju 4 minuty z jednej strony, a następnie przekładam na drugą stronę i także smażę 4 minuty z drugiej strony. Kotlety podaję z ziemniakami i surówką. Smacznego!