Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z polędwicy wieprzowej w panierce, delikatne i soczyste mięso zrobicie je w kilka chwil. Polecam serdecznie.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1217
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2377
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1217
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2377
Składniki
Polędwicę myjemy, oczyszczamy z błon, osuszamy ręcznikiem. Kroimy na kotlety o grubości 3-4 cm, rozbijamy ręką, solimy i pieprzymy odrobinę. Do miski wbijamy jajka i wsypujemy przyprawy, solimy i pieprzymy odrobinę. Całość należy dobrze wybełtać.
Do płaskiej miski wsypujemy mąkę i obtaczamy kotlety z dwóch stron, następnie mięso wkładamy do jajka i kolejno obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na oleju roślinnym z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe !!!