Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z polędwicy wieprzowej w panierce.

Kotlety z polędwicy wieprzowej w panierce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 4728

Pyszne kotleciki z polędwicy wieprzowej w panierce, delikatne i soczyste mięso zrobicie je w kilka chwil. Polecam serdecznie.

Składniki

  • Polędwica wieprzowa 500 g.
  • Jajka 2 szt małe.
  • Mąka pszenna 100 g.
  • Bułka tarta do panierowania.
  • Tyminaek suszony 2 szczypty.
  • Papryka słodka mielona 2 szczypty.
  • Olej do samżenia.
  • Czosnek 1 ząbek.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwicę myjemy, oczyszczamy z błon, osuszamy ręcznikiem.
    Kroimy na kotlety o grubości 3-4 cm, rozbijamy ręką, solimy i pieprzymy odrobinę.
    Do miski wbijamy jajka i wsypujemy przyprawy, solimy i pieprzymy odrobinę. Całość należy dobrze wybełtać.

  2. Do płaskiej miski wsypujemy mąkę i obtaczamy kotlety z dwóch stron, następnie mięso wkładamy do jajka i kolejno obtaczamy w bułce tartej.
    Kotlety smażymy na oleju roślinnym z dwóch stron na złoty kolor.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń