Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z polędwicy wieprzowej w panierce, delikatne i soczyste mięso zrobicie je w kilka chwil. Polecam serdecznie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3831
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 320
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3831
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 320
Składniki
Polędwicę myjemy, oczyszczamy z błon, osuszamy ręcznikiem. Kroimy na kotlety o grubości 3-4 cm, rozbijamy ręką, solimy i pieprzymy odrobinę. Do miski wbijamy jajka i wsypujemy przyprawy, solimy i pieprzymy odrobinę. Całość należy dobrze wybełtać.
Do płaskiej miski wsypujemy mąkę i obtaczamy kotlety z dwóch stron, następnie mięso wkładamy do jajka i kolejno obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na oleju roślinnym z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe !!!