Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3569
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2287
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1081
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 331
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3569
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2287
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1081
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 331
Składniki
Wykonanie: Mleko posolić do smaku i zagotować, włożyć opłukany ryż, zamieszać i ugotować na gęsto i przestudzić. Grzyby opłukać (możemy dzień wcześniej je namoczyć) i ugotować do miękkości i drobno posiekać. Żółtka rozetrzeć z masłem i posiekanym koperkiem i wymieszać z przestudzonym ryżem. Przyprawić do smaku, formować na dłoni zgrabne kotlety, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać polane sosem grzybowym. SMACZNEGO.