Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 2340
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wąt...
Odsłon: 1210
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 49
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 2340
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wąt...
Odsłon: 1210
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 49
Składniki
Wykonanie: Mleko posolić do smaku i zagotować, włożyć opłukany ryż, zamieszać i ugotować na gęsto i przestudzić. Grzyby opłukać (możemy dzień wcześniej je namoczyć) i ugotować do miękkości i drobno posiekać. Żółtka rozetrzeć z masłem i posiekanym koperkiem i wymieszać z przestudzonym ryżem. Przyprawić do smaku, formować na dłoni zgrabne kotlety, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać polane sosem grzybowym. SMACZNEGO.