Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24999
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24999
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 121
Składniki
Wykonanie: Mleko posolić do smaku i zagotować, włożyć opłukany ryż, zamieszać i ugotować na gęsto i przestudzić. Grzyby opłukać (możemy dzień wcześniej je namoczyć) i ugotować do miękkości i drobno posiekać. Żółtka rozetrzeć z masłem i posiekanym koperkiem i wymieszać z przestudzonym ryżem. Przyprawić do smaku, formować na dłoni zgrabne kotlety, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać polane sosem grzybowym. SMACZNEGO.