Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 31
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 74
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 31
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 74
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Składniki
Wykonanie: Mleko posolić do smaku i zagotować, włożyć opłukany ryż, zamieszać i ugotować na gęsto i przestudzić. Grzyby opłukać (możemy dzień wcześniej je namoczyć) i ugotować do miękkości i drobno posiekać. Żółtka rozetrzeć z masłem i posiekanym koperkiem i wymieszać z przestudzonym ryżem. Przyprawić do smaku, formować na dłoni zgrabne kotlety, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać polane sosem grzybowym. SMACZNEGO.