Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na kotlety a’la schabowe z selera. Danie pyszne, doskonałe dla osób niejedzących mięsa i szukających alternatywnych opcji dla typowo mięsnych potraw.
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 202
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3901
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 202
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3901
Składniki
W garnku zagotowuję wodę, solę ją i wrzucam ząbek czosnku przekrojony wzdłuż, tak aby oddał jak najwięcej smaku. Pora na selera. Gotuję go około 10 minut – powinien być miękki, ale nie może się rozpaść.
2. Ugotowane plastry selera oprószam solą i pieprzem z obu stron. Ostrożnie z solą, pamiętajmy, że seler gotował się już w osolonej wodzie.
3. Następnie plastry panieruję kolejno: w mące, w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej.
4. Na patelni rozgrzewam olej i kotlety smażę na złoto z obu stron.
5. Kotlety z selera podaję dzisiaj z pure ziemniaczanym i domową sałatką jarzynową.