Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z panierowanych w jajku i bułce tartej grubych plastrów kiełbasy szynkowej parzonej, zrobione na wzór tych z mortadeli, co nieraz jadaliśmy w czasach PRLu. Kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i mizerią z ogórków.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 244
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 213
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 244
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 213
Składniki
Plastry kiełbasy zanurzamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy mizerię z ogórków i jogurtu z dodatkiem drobno pokrojonego kopru. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego !!!