Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z udek

Kotlety z udek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1102 Ocena: 13722

Dodano:

Odsłon: 2280

Soczyste i chrupiące kotlety z udek kurczaka, nie jadłam jeszcze tak dobrych. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach, zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu.

Składniki

  • 6 udek z kurczaka
  • 3 jajka
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy •
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z udek

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.

  2. 2. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy skrobię ziemniaczaną, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie musztardę. Dokładnie mieszamy i zanurzamy w cieście mięso. Pozostawiamy na dwie godziny.

  3. 3. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Kotlety gotowe.
    5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń