Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i chrupiące kotlety z udek kurczaka, nie jadłam jeszcze tak dobrych. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach, zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6188
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9119
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8683
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6188
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9119
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8683
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
2. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy skrobię ziemniaczaną, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie musztardę. Dokładnie mieszamy i zanurzamy w cieście mięso. Pozostawiamy na dwie godziny.
3. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanym oleju.
4. Kotlety gotowe. 5. Smacznego.