Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakuja nawet mięsożercom
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
1. rozgrzać olej, dodać posiekaną cebule i czosnek, podsmazyć, dodać opłukaną soczewicę, chwile podsmazyc, zalac niewielka iloscią goracej wody, gotować na małym ogniu, jak soczewica bedzie prawie miękka, posolić i dodać mrozone warzywa, dusic do miękkosci i odparowania płynu, do goracej masy dodać pomidory suszone, wymieszać, wystudzić, 2. ziarna słonecznika uprazyc na suchej patelni, 3. do soczewicy dodać jajko, 2 łyzki kaszy manny, doprawić solą i pieprzami, dodać uprażony słonecznik, odstawic na chwilę, 4. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce, smażyć na rumiano, smacznego