Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakuja nawet mięsożercom
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5356
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5356
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
1. rozgrzać olej, dodać posiekaną cebule i czosnek, podsmazyć, dodać opłukaną soczewicę, chwile podsmazyc, zalac niewielka iloscią goracej wody, gotować na małym ogniu, jak soczewica bedzie prawie miękka, posolić i dodać mrozone warzywa, dusic do miękkosci i odparowania płynu, do goracej masy dodać pomidory suszone, wymieszać, wystudzić, 2. ziarna słonecznika uprazyc na suchej patelni, 3. do soczewicy dodać jajko, 2 łyzki kaszy manny, doprawić solą i pieprzami, dodać uprażony słonecznik, odstawic na chwilę, 4. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce, smażyć na rumiano, smacznego