Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z zielonej soczewicy

Kotlety z zielonej soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 405 Ocena: 5654

Dodano:

Odsłon: 1333

smakuja nawet mięsożercom

Składniki

  • soczewica zielona 1 szkl
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • mieszanka warzywna mrożona 2 łyzki
  • pomidory suszone z chilli 1 łyżka
  • jajko 1 szt
  • kasza manna 2 łyżki
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy
  • olej
  • bułka tarta
  • ziarna słonecznika 2 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z zielonej soczewicy

Przygotowanie

  1. 1. rozgrzać olej, dodać posiekaną cebule i czosnek, podsmazyć, dodać opłukaną soczewicę, chwile podsmazyc, zalac niewielka iloscią goracej wody, gotować na małym ogniu, jak soczewica bedzie prawie miękka, posolić i dodać mrozone warzywa, dusic do miękkosci i odparowania płynu, do goracej masy dodać pomidory suszone, wymieszać, wystudzić,
    2. ziarna słonecznika uprazyc na suchej patelni,
    3. do soczewicy dodać jajko, 2 łyzki kaszy manny, doprawić solą i pieprzami, dodać uprażony słonecznik, odstawic na chwilę,
    4. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce, smażyć na rumiano,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń