Można zrobić z ziemniaków, które zostały z obiadu
Kotlety z ziemniaków
Składniki
- 1/2 kg ugotownych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)
- 1 mała cebulka
- ugotowana marchewka
- 1 jajko
- tarta bułka
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia
Składniki
- 1/2 kg ugotownych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)
- 1 mała cebulka
- ugotowana marchewka
- 1 jajko
- tarta bułka
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia

Etapy przygotowania
Ziemniaki i marchewkę przepuszczamy przez praskę lub maszynkę. Dodajemy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, surowe jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy tyle tartej bułki aby można było formować kotleciki. Zagniatamy kulki, spłaszczamy widelcem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Co do składników możemy sobie pofantazjować co komu pasuje, możemy dodać tymianek, natkę pietruszki, lubczyk - ja podałam najprostszy przepis:)
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3181
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2617
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3181
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2617



Składniki
- 1/2 kg ugotownych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)
- 1 mała cebulka
- ugotowana marchewka
- 1 jajko
- tarta bułka
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia
Ziemniaki i marchewkę przepuszczamy przez praskę lub maszynkę. Dodajemy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, surowe jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy tyle tartej bułki aby można było formować kotleciki. Zagniatamy kulki, spłaszczamy widelcem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Co do składników możemy sobie pofantazjować co komu pasuje, możemy dodać tymianek, natkę pietruszki, lubczyk - ja podałam najprostszy przepis:)
Pyszotka;)