Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ze szczupaka

Przepis dnia 2020-03-30
Kotlety ze szczupaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14240

Dodano:

Odsłon: 3634

Staropolskie medaliony rybne ze szczupaka podawane przeważnie od wielkiego święta są to najlepsze kotlety rybne jakie kiedykolwiek jadłam.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety ze szczupaka

Przygotowanie

  1. Jeśli macie szczupaka w całości czy w filetach trzeba podobnie postępować.
    Szczupaka w całości trzeba wyczyścić. I potem włożyć na osolony wrzątek na piec minut. Filety na krócej. Nie ma być ugotowany, tylko na tyle ścięty aby można było wyjąć ości.
    Wyjęłam ości, mięso zmalaksowałam. Doprawiłam solą i pieprzem i sprawdziłam smak, ma być bardziej słony bo dojdą dodatki.
    Dodałam jajo, bułkę tartą, strata na tarce cebulę i czosnek i jeszcze szczypiorek. Miałam własny mrożony.

    Całość wyrobiłam i zostawiłam do stężenia.

  2. Uformowałam kotlety i obtoczyłam je w bułce tartej.

  3. Usmażyłam na rumiano.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 marca Zostało coś dla mnie? ;) Pysznie się zapowiada, bo rybka zacna :)
Halo Babeczki, nie popadajcie w panikę, bo to nie potrzebne. Wszystko minie, jak zimowy śnieg, a mnie się teraz wydaję, że ktoś na tym wszystkim zarobi za....ą KASĘ i o to w tym wszystkim chodzi. Trzymajcie się ciepło :)
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń