Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie medaliony rybne ze szczupaka podawane przeważnie od wielkiego święta są to najlepsze kotlety rybne jakie kiedykolwiek jadłam.
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4037
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 204
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4037
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 204
Składniki
Jeśli macie szczupaka w całości czy w filetach trzeba podobnie postępować. Szczupaka w całości trzeba wyczyścić. I potem włożyć na osolony wrzątek na piec minut. Filety na krócej. Nie ma być ugotowany, tylko na tyle ścięty aby można było wyjąć ości. Wyjęłam ości, mięso zmalaksowałam. Doprawiłam solą i pieprzem i sprawdziłam smak, ma być bardziej słony bo dojdą dodatki. Dodałam jajo, bułkę tartą, strata na tarce cebulę i czosnek i jeszcze szczypiorek. Miałam własny mrożony. Całość wyrobiłam i zostawiłam do stężenia.
Uformowałam kotlety i obtoczyłam je w bułce tartej.
Usmażyłam na rumiano.
Smacznego :)