Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie medaliony rybne ze szczupaka podawane przeważnie od wielkiego święta są to najlepsze kotlety rybne jakie kiedykolwiek jadłam.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1864
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5674
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5648
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1864
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5674
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5648
Składniki
Jeśli macie szczupaka w całości czy w filetach trzeba podobnie postępować. Szczupaka w całości trzeba wyczyścić. I potem włożyć na osolony wrzątek na piec minut. Filety na krócej. Nie ma być ugotowany, tylko na tyle ścięty aby można było wyjąć ości. Wyjęłam ości, mięso zmalaksowałam. Doprawiłam solą i pieprzem i sprawdziłam smak, ma być bardziej słony bo dojdą dodatki. Dodałam jajo, bułkę tartą, strata na tarce cebulę i czosnek i jeszcze szczypiorek. Miałam własny mrożony. Całość wyrobiłam i zostawiłam do stężenia.
Uformowałam kotlety i obtoczyłam je w bułce tartej.
Usmażyłam na rumiano.
Smacznego :)