Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie medaliony rybne ze szczupaka podawane przeważnie od wielkiego święta są to najlepsze kotlety rybne jakie kiedykolwiek jadłam.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5984
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9040
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8387
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5766
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5984
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9040
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8387
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5766
Składniki
Jeśli macie szczupaka w całości czy w filetach trzeba podobnie postępować. Szczupaka w całości trzeba wyczyścić. I potem włożyć na osolony wrzątek na piec minut. Filety na krócej. Nie ma być ugotowany, tylko na tyle ścięty aby można było wyjąć ości. Wyjęłam ości, mięso zmalaksowałam. Doprawiłam solą i pieprzem i sprawdziłam smak, ma być bardziej słony bo dojdą dodatki. Dodałam jajo, bułkę tartą, strata na tarce cebulę i czosnek i jeszcze szczypiorek. Miałam własny mrożony. Całość wyrobiłam i zostawiłam do stężenia.
Uformowałam kotlety i obtoczyłam je w bułce tartej.
Usmażyłam na rumiano.
Smacznego :)