Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, puszyste kotlety do surówek.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 440
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2269
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 440
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2269
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przestudzić, zmielić lub przepuścić przez praskę. Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Rybę oddzielić od kości. Zmielone ziemniaki wymieszać z mąką i jajkami na gładką masę. Dodać cebulkę, natkę pietruszki i cząstki ryby, lekko wymieszać. Można dodać śmietanę wtedy kotlety są bardziej kremowe. Dodatkową mąkę wysypać na stolnicę, kształtować wałek o średnicy 4 -5 cm, kroić na kawałki 3-4 cm. Formować w mące owalne kotlety.
Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z 2 stron na jasnozłoty kolor. Podawać z surówkami.