Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane z cebulą i dodatkiem boczku smakują bardzo dobrze ze śmietaną, sosem, surówką lub sałatką ze świeżych warzyw. Zobacz ten prosty przepis!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6076
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5877
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6076
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5877
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie tak jak zawsze. Odstaw do ostudzenia. Możesz też użyć ziemniaków, które zostały ci z obiadu. Kiedy nie będą już gorące, rozdrobnij je z pomocą tłuczka lub przeciśnij przez praskę. Przełóż do miski.
Cebulę posiekaj drobno, boczek obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na odrobinie oleju. Tak przygotowany farsz dołóż do miski.
Wbij jajko, wsyp mąkę, bułkę tartą i przyprawy. Posól i popieprz. Całość dokładnie zamieszaj. Uformuj w ręku niewielkie placki o grubości 1-2 cm. Smaż na rozgrzanej patelni z obu stron, aż kotlety ziemniaczane z cebulą będą zarumienione.
Podawaj z kwaśną śmietaną albo ulubionym sosem na ciepło.