Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety powstały z ziemniaków które zostały z dnia poprzedniego. Kotlety bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Do wzbogacenia smaku dodałam drobno pokrojonego żółtego sera. Podane ze śmietaną smakują wyśmienicie.
miska, praska, garnek do gotowania ziemniaków, patelnia,
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414040
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414040
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie.( ja wykorzystałam ziemniaki które zostały z dnia poprzedniego). Po ugotowaniu wodę odlewamy, a ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do przeciśniętych ziemniaków dodajemy jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, dodajemy sól i pieprz do smaku, suszonego koperku oraz podsmażoną, wystudzoną cebulkę. Na sam koniec dodajemy drobno pokrojony żółty ser.(ser możemy zetrzeć na tarce o dużych oczkach). Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, panierować w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z gęstą śmietaną lub z sosem czosnkowym. Rada; Kotlety możemy przygotować z ziemniaków z dnia poprzedniego które nam zostały z obiadu Koperek może być świeży.
Kotleciki gotowe do podania.