Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane z kurczakiem - Coś pysznego!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1367
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1032
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1810
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1367
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1032
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1810
Składniki
Fileta z kurczaka drobno pokroić, doprawić ulubionymi przyprawami do kurczaka lub porostu solą i pieprzem. Usmażyć na patelni. przestudzony filet przełożyć do miski dodać natkę pietruszki oraz ser. Wszystko razem wymieszać. Ziemniaki ugotować do miękkości. Po wystudzeniu przecisnąć przez praskę lub maszynkę. Dodać jajko mąkę oraz sól. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. W zależności od rodzaju ziemniaków ciasto może być mniej lub bardziej klejące. W razie konieczności podsypać mąką. Ciasto podzielić na 14 równych części i rozpłaszczyć w dłoniach nałożyć farsz i skleić. Formować na podłużne lub okrągłe kotlety. Jeśli ciasto będzie klejące można obsypać mąką dłonie podczas formowania. Gotowe obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!