Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z gotowanych ziemniaków. Mocno paprykowe z ostrym sosem a'la meksykana.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2070
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421346
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2070
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421346
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Składniki
Kotlety ziemniaczane : Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, zrumienić je na oliwie z oliwek. Ziemniaki ubić, dodać jajko, mąkę i podsmażoną cebulkę z czosnkiem. Przyprawić solą, białym pieprzem i chili. Całość wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować kotlety ziemniaczane, smażyć na rozgrzanym oleju. Sos: Cebulę pokroić w piórka, czosnek i paprykę w kostkę. Warzywa podsmażyć na oliwie z oliwek.Dodać kilka łyżek wody, warzywa lekko podusić. Wsypać fasolę czerwoną, dodać 2 łyżki pikantnego ketchupu. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Kotlety ziemniaczane podawać polane sosem. Smacznego.