Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49659
Dodano: 21.03.2014
Odsłon: 5845
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kotlety ziemniaczane : Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, zrumienić je na oliwie z oliwek. Ziemniaki ubić, dodać jajko, mąkę i podsmażoną cebulkę z czosnkiem. Przyprawić solą, białym pieprzem i chili. Całość wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować kotlety ziemniaczane, smażyć na rozgrzanym oleju.
Sos: Cebulę pokroić w piórka, czosnek i paprykę w kostkę. Warzywa podsmażyć na oliwie z oliwek.Dodać kilka łyżek wody, warzywa lekko podusić. Wsypać fasolę czerwoną, dodać 2 łyżki pikantnego ketchupu. Całość wymieszać i doprawić do smaku.
Kotlety ziemniaczane podawać polane sosem.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 22 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Super sprawa:) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 marca 2014Zgłoś do usunięcia
pysznie wyglądają:) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszniutkie. Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 marca 2014Zgłoś do usunięcia
ale smakowicie wyglądają Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz