Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z gotowanych ziemniaków. Mocno paprykowe z ostrym sosem a'la meksykana.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 568
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 568
Składniki
Kotlety ziemniaczane : Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, zrumienić je na oliwie z oliwek. Ziemniaki ubić, dodać jajko, mąkę i podsmażoną cebulkę z czosnkiem. Przyprawić solą, białym pieprzem i chili. Całość wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować kotlety ziemniaczane, smażyć na rozgrzanym oleju. Sos: Cebulę pokroić w piórka, czosnek i paprykę w kostkę. Warzywa podsmażyć na oliwie z oliwek.Dodać kilka łyżek wody, warzywa lekko podusić. Wsypać fasolę czerwoną, dodać 2 łyżki pikantnego ketchupu. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Kotlety ziemniaczane podawać polane sosem. Smacznego.