Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane z nadzieniem pieczarkowym to ciekawy pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny, do przygotowania którego możesz z powodzeniem użyć resztek z posiłku dnia poprzedniego. Są chrupiące z zewnątrz i aromatyczne, rozpływające się w ustach wewnątrz.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7987
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 344
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7987
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 344
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Zalej je wodą w garnku, posól do smaku i ugotuj do miękkości. Wylej wodę i ostudź ziemniaki, a następnie rozgnieć je na gładkie puree. Możesz też użyć puree z obiadu z dnia poprzedniego.
Do puree ziemniaczanego dodaj jajka i mąkę. Wymieszaj do połączenia, a następnie wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Przygotuj nadzienie.
Pieczarki oczyść i drobno posiekaj. Następnie zrób to samo z cebulą.
Na patelni rozgrzej olej, a następnie dodaj cebulę i podsmaż. Po minucie dołóż pieczarki oraz przyprawy i natkę pietruszki. Smaż do całkowitego odparowania płynu, przez ok. 10 minut. Odstaw do ostygnięcia.
Przygotuj kotlety.
Blat roboczy podsyp mąką. Przenieś na niego 2 łyżki ciasta ziemniaczanego i uformuj płaski placek. Na jego środek nanieś po 2 łyżeczki farszu grzybowego, a następnie zlep dobrze brzegi.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Kładź kotlety ziemniaczane z nadzieniem na tłuszcz i smaż z każdej strony przez ok. 5 minut, do ładnego zezłocenia.
Gotowe kotlety podawaj na ciepło, najlepiej z dodatkiem siekanego koperku i szczypiorku.