Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane faszerowane masą jajeczną z wędzonką i szczypiorem podane z sosem z podgrzybków. Polecam.
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, studzimy. Z ziemniaków i mąki ziemniaczanej robimy ciasto takie jak na kluski śląskie.
Jajka gotujemy na twardo. ugotowane jajka obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę razem ze szczypiorem i wędzonką. Pokrojone składniki mieszamy ze sobą, będzie to farsz do ziemniaczanych kotletów.
Z masy ziemniaczanej formujemy kotlety, rozpłaszczamy w dłoni, nakładamy 2-3 łyżeczki farszu i zlepiamy formując kotlet.
Uformowane kotlety smażymy na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy sos grzybowy. W pół litrze wody gotujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodajemy sos z grzybów.
Grzybki rozdrabniamy nożem na mniejsze kawałki.
Jeżeli warzywa z włoszczyzny będą miękkie dodajemy do garnczka grzyby, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki z koprem, doprawiamy pieprzem i solą. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy jeszcze kilka minut cały czas mieszając żeby mąka dobrze połączyła się z sosem.
Usmażone ziemniaczane kotlety podajemy z sosem grzybowym.
Smacznego!!!
Kotlety ziemniaczane z orzechami są świetnym sposobem na zużycie zbyt dużej p...
Odsłon: 3117
Polecam ziemniaczane kotlety, faszerowane wieprzowym mięsem mielonym. Użytymi...
Odsłon: 9253
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 131
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 141
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 133
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 97
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 247
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 33801
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 131
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 141
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 133
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 97
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 247
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 33801
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, studzimy. Z ziemniaków i mąki ziemniaczanej robimy ciasto takie jak na kluski śląskie.
Jajka gotujemy na twardo. ugotowane jajka obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę razem ze szczypiorem i wędzonką. Pokrojone składniki mieszamy ze sobą, będzie to farsz do ziemniaczanych kotletów.
Z masy ziemniaczanej formujemy kotlety, rozpłaszczamy w dłoni, nakładamy 2-3 łyżeczki farszu i zlepiamy formując kotlet.
Uformowane kotlety smażymy na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy sos grzybowy. W pół litrze wody gotujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodajemy sos z grzybów.
Grzybki rozdrabniamy nożem na mniejsze kawałki.
Jeżeli warzywa z włoszczyzny będą miękkie dodajemy do garnczka grzyby, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki z koprem, doprawiamy pieprzem i solą. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy jeszcze kilka minut cały czas mieszając żeby mąka dobrze połączyła się z sosem.
Usmażone ziemniaczane kotlety podajemy z sosem grzybowym. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Chorwackie klopsiki
Dania główne
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Dania główne
Zapiekanka z cukinią
Dania główne
Kotlety Hakuna Matata
Chorwackie klopsiki
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 351
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków różnią się od tych z ziemniaków zesz...
Odsłon: 294