Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne i pożywne :) Polecam.
Dziczyzna jest uważana za jedno z najzdrowszych mięs. Jest przede wszystkim n...
Odsłon: 4528
Naleśniki po usmażeniu powinny być cienkie, delikatne i elastyczne. Jak zrobi...
Odsłon: 13509
Faworki Magdy Gessler to znany przysmak przygotowywany na każdy Tłusty Czwart...
Odsłon: 9890
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 267
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 267
Składniki
Najpierw przygotujemy sos.Pieczarki umyć, obrać i pokroić w paski , podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i dusić przez chwilę pod przykryciem. Następnie wymieszać śmietanę z mąką, zaprawić nią pieczarki i doprawić solą i pieprzem.
Zmielone w maszynce do mięsa ziemniaki, mąkę ,starty na grubych oczkach ser, porwaną bazylię, posiekaną nać pietruszki i szczypioru,oraz jajko dokładnie wymieszać na jednolitą masę, doprawiając papryką, solą i pieprzem.
Z masy ziemniaczanej uformować kotleciki i oprószyć mąką
Na patelnię wlać olei i smażyć kotlety z obu stron, aż ładnie się zarumienią. Trzeba uważać, aby ogień nie był za duży, bo kotlety mogą się za mocno przyrumienić, a w środku będą surowe.
Gotowe kotleciki polać sosem pieczarkowym i podać np. z surówką z pomidorów i cebuli. SMACZNEGO!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 53
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 102