Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-03-2021
Chrupiące z zewnątrz, delikatne i wilgotne w środku
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3510
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3510
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i odcedzić. Umieścić garnek z ziemniakami z powrotem na możliwie jak najmniejszym ogniu do odparowania (przez około minutę).
Garnek zestawić z ognia, ziemniaki utłuc, zostawić do ostygnięcia.
Do ziemniaków dodać szczypiorek, skórkę cytrynową i porwanego na kawałki wędzonego łososia. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Z masy formować okrągłe kotlety grubości około 2 cm, obtoczyć w mące, ubitym lekko jajku i tartej bułce. Przełożyć na deskę lub tacę i odstawić na godzinę do lodówki.
Na dużej patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, smażyć kotlety na średnim ogniu po około 5 minut z obu stron, aż będą chrupiące i złociste.
Kotlety podawać z sałatą, cząstką cytryny i sosem tatarskim.