Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-12-2023
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20041
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 541
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7077
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20041
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 541
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7077
Składniki
Śledzie z cebulą lekko zmiksować w robocie. Dodać tłuczone ziemniaki, ciecierzycę, jajko, natkę i wszystko krótko zmiksować. Całość przyprawić. Masa jest dość luźna i czasami dodaję łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Bułkę tartą przesypać na szeroki spodek. Łyżką nabierać sporo masy, i obtaczać w bulce formując kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Kotlety dobrze smakują z kaszami, makaronem lub jako samodzielne danie.