Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-12-2023
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Śledzie z cebulą lekko zmiksować w robocie. Dodać tłuczone ziemniaki, ciecierzycę, jajko, natkę i wszystko krótko zmiksować. Całość przyprawić. Masa jest dość luźna i czasami dodaję łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Bułkę tartą przesypać na szeroki spodek. Łyżką nabierać sporo masy, i obtaczać w bulce formując kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Kotlety dobrze smakują z kaszami, makaronem lub jako samodzielne danie.