Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-12-2023
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Śledzie z cebulą lekko zmiksować w robocie. Dodać tłuczone ziemniaki, ciecierzycę, jajko, natkę i wszystko krótko zmiksować. Całość przyprawić. Masa jest dość luźna i czasami dodaję łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Bułkę tartą przesypać na szeroki spodek. Łyżką nabierać sporo masy, i obtaczać w bulce formując kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Kotlety dobrze smakują z kaszami, makaronem lub jako samodzielne danie.