Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super połączenie ziemniaków orzechów i aromatycznych przypraw które sprawiają że proste danie smakuje oblednie
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Umyte i ugotowane ziemniaki obrać ze skórki I zmielić w maszynce,, orzechy potłuc lub zmielić w mlynku do orzechów, cebulę pokroić w kostkę I zrumienić na maśle składniki wymieszać dodać jajka, bułkę tarta umuta I posiekaną natkę pietruszki I koperek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i ziołami sycylijskie. Masę wyrobić i formować podłużne kotleciki. Panierować je w mące, jajku rozbitym z łyżka mleka i tartej bułce, a następnie smażyć na maśle dodając trochę oliwy. To wspaniałe danie ma szerokie zastosowanie: podaję się do pieczonej gęsi, jako dodatek do rosolu, jako gorąca zakaskę lub poprostu jako danie główne z sosem. Gotowe. SMACZNEGO!!!