Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super połączenie ziemniaków orzechów i aromatycznych przypraw które sprawiają że proste danie smakuje oblednie
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2086
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 160
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1073
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12031
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2086
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 160
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1073
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12031
Składniki
Umyte i ugotowane ziemniaki obrać ze skórki I zmielić w maszynce,, orzechy potłuc lub zmielić w mlynku do orzechów, cebulę pokroić w kostkę I zrumienić na maśle składniki wymieszać dodać jajka, bułkę tarta umuta I posiekaną natkę pietruszki I koperek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i ziołami sycylijskie. Masę wyrobić i formować podłużne kotleciki. Panierować je w mące, jajku rozbitym z łyżka mleka i tartej bułce, a następnie smażyć na maśle dodając trochę oliwy. To wspaniałe danie ma szerokie zastosowanie: podaję się do pieczonej gęsi, jako dodatek do rosolu, jako gorąca zakaskę lub poprostu jako danie główne z sosem. Gotowe. SMACZNEGO!!!