Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla nas nowy pomysł na tego smacznego grzyba. Skoro zostaliśmy obdarowani nie można było nie zjeść troszkę w innej wersji.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 110
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 556
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 92
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 110
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 556
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 92
Składniki
Cukinię umyłem, pokroiłem ze skórką w na kawałki ( u mnie plasterki na 4 ). Obrany czosnek i cebulę pokroiłem drobno. Na patelni rozgrzałem olej z masłem. Wrzuciłem cebulę i czosnek. Po ze złoceniu dodałem cukinię, dusiłem 3 minuty. Po tym czasie dodałem sparzone i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawiłem solą, cukrem, ziołami prowansalskimi, dusiłem jeszcze ok. 3 min. Dodałem koncentrat pomidorowy. Wymieszałem, na tak przygotowanej podstawie rozłożyłem kawałki umytej, oczyszczonej i osuszonej koziej brody. Grzyb pod przykryciem ugotował się na parze. Przed podaniem posypałem posiekanym koperkiem.