Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla nas nowy pomysł na tego smacznego grzyba. Skoro zostaliśmy obdarowani nie można było nie zjeść troszkę w innej wersji.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4352
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34286
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1983
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113695
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4352
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34286
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1983
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113695
Składniki
Cukinię umyłem, pokroiłem ze skórką w na kawałki ( u mnie plasterki na 4 ). Obrany czosnek i cebulę pokroiłem drobno. Na patelni rozgrzałem olej z masłem. Wrzuciłem cebulę i czosnek. Po ze złoceniu dodałem cukinię, dusiłem 3 minuty. Po tym czasie dodałem sparzone i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawiłem solą, cukrem, ziołami prowansalskimi, dusiłem jeszcze ok. 3 min. Dodałem koncentrat pomidorowy. Wymieszałem, na tak przygotowanej podstawie rozłożyłem kawałki umytej, oczyszczonej i osuszonej koziej brody. Grzyb pod przykryciem ugotował się na parze. Przed podaniem posypałem posiekanym koperkiem.