Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla nas nowy pomysł na tego smacznego grzyba. Skoro zostaliśmy obdarowani nie można było nie zjeść troszkę w innej wersji.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 111
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 95
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 111
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 95
Składniki
Cukinię umyłem, pokroiłem ze skórką w na kawałki ( u mnie plasterki na 4 ). Obrany czosnek i cebulę pokroiłem drobno. Na patelni rozgrzałem olej z masłem. Wrzuciłem cebulę i czosnek. Po ze złoceniu dodałem cukinię, dusiłem 3 minuty. Po tym czasie dodałem sparzone i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawiłem solą, cukrem, ziołami prowansalskimi, dusiłem jeszcze ok. 3 min. Dodałem koncentrat pomidorowy. Wymieszałem, na tak przygotowanej podstawie rozłożyłem kawałki umytej, oczyszczonej i osuszonej koziej brody. Grzyb pod przykryciem ugotował się na parze. Przed podaniem posypałem posiekanym koperkiem.