Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, syty, smaczny i szybki obiad. Jest gotowy w niecałe 20 minut.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 360
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 360
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, posolić i ugotować. Odcedzić, dodać łyżkę masła i 2 łyżki śmietany. Ugnieść na puree. Cebulę i boczek pokroić w kostkę i przysmażyć. Dodać przyprawy. Dusić do miękkości. Okrasić ziemniaki, posypać koperkiem i podać z ulubionymi dodatkami.