Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli nie lubicie papryki w nadmiarze, wspaniałe kotleciki. Idealny przepis dla każdego, nawet dziecko sobie z nim poradzi. Polecam serdecznie i zapraszam na krótki film, gdzie pokazuję całą procedurę.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4463
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1071
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3170
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38792
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4463
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1071
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3170
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38792
Składniki
Na początku przepłuczcie papryki pod zimną bieżącą wodą, musimy je teraz pokroić w krążki 1,5-2 cm, Pozostałe końcówki, tak zwane dupki, należy pokroić w drobną kostkę. Już teraz karkówkę przepłuczcie pod zimną bieżącą wodą, następnie należy ją zmielić w maszynce na sitku o średnim oczku, mielimy do średniej miski. Następnie dorzucamy pokrojoną paprykę, pokrojoną cebulę w kostkę, posiekany czosnek, posiekane drobno pieczarki i resztę składników z listy. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy małe kulki i wklejamy na płasko w krążki paprykowe, z masy mięsnej można również zrobić malutkie kotleciki i podsmażyć na patelni z niewielką ilością oliwy lub położyć na grilla. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oliwy, na rozgrzany tłuszcz układamy krążki z mięsem i podsmażamy po 2,5-3 minuty z każdej strony i krążki są gotowe do podania. Smacznego!!! Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem, tam dokładnie pokazuję całą procedurę. Nie zapomnijcie subskrybować.