Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli nie lubicie papryki w nadmiarze, wspaniałe kotleciki. Idealny przepis dla każdego, nawet dziecko sobie z nim poradzi. Polecam serdecznie i zapraszam na krótki film, gdzie pokazuję całą procedurę.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4253
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11603
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6633
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5529
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13716
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4253
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11603
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6633
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5529
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13716
Składniki
Na początku przepłuczcie papryki pod zimną bieżącą wodą, musimy je teraz pokroić w krążki 1,5-2 cm, Pozostałe końcówki, tak zwane dupki, należy pokroić w drobną kostkę. Już teraz karkówkę przepłuczcie pod zimną bieżącą wodą, następnie należy ją zmielić w maszynce na sitku o średnim oczku, mielimy do średniej miski. Następnie dorzucamy pokrojoną paprykę, pokrojoną cebulę w kostkę, posiekany czosnek, posiekane drobno pieczarki i resztę składników z listy. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy małe kulki i wklejamy na płasko w krążki paprykowe, z masy mięsnej można również zrobić malutkie kotleciki i podsmażyć na patelni z niewielką ilością oliwy lub położyć na grilla. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oliwy, na rozgrzany tłuszcz układamy krążki z mięsem i podsmażamy po 2,5-3 minuty z każdej strony i krążki są gotowe do podania. Smacznego!!! Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem, tam dokładnie pokazuję całą procedurę. Nie zapomnijcie subskrybować.