Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem całkowicie na czasie. Ogórki zbierane rano w przydomowym ogródku. Smak zupy podkręcony szczyptą ostrej papryki.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Zupa dla 2-3 osób. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ogórki pokroić w dość drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanym maśle lub oleju zeszklić cebulę z tymiankiem, dodać ogórki z czosnkiem, smażyć około 5 minut cały czas mieszając. Zalać szklanką bulionu, dodać paprykę, przykryć i gotować na wolnym ogniu kilkanaście minut. Odłożyć kilka cząstek ogórków do reszty dodać ugotowane ziemniaki i zblendować. Jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta dolać bulion.