Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem całkowicie na czasie. Ogórki zbierane rano w przydomowym ogródku. Smak zupy podkręcony szczyptą ostrej papryki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8424
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8424
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Składniki
Zupa dla 2-3 osób. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ogórki pokroić w dość drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanym maśle lub oleju zeszklić cebulę z tymiankiem, dodać ogórki z czosnkiem, smażyć około 5 minut cały czas mieszając. Zalać szklanką bulionu, dodać paprykę, przykryć i gotować na wolnym ogniu kilkanaście minut. Odłożyć kilka cząstek ogórków do reszty dodać ugotowane ziemniaki i zblendować. Jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta dolać bulion.