Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego się nie da opisać - to trzeba spróbować!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
na dużej patelni rozpuszczamy masło
dodajemy przeciśnięty przez wyciskacz czosnek i drobno posiekaną natkę pietruszki
świeże krewetki płuczemy w zimnej wodzi i odsączamy
krewetki przekładamy do patelni i mieszamy
zostawiamy na małym ogniu ok 20 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając
krewetki są gotowe gdy wszystkie "zwiną się w kłębek" - jeśli zostawimy je dłużej na patelni wówczas trudniej będzie je obierać
podajemy prosto z gorącej patelni najlepiej z bagietką i winem
w Polsce dostawy świeżych owoców morza są w każdy czwartek więc wtedy najlepiej kupować krewetki
SMACZNEGO