Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego się nie da opisać - to trzeba spróbować!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94270
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2842
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3608
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94270
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2842
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3608
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Składniki
na dużej patelni rozpuszczamy masło
dodajemy przeciśnięty przez wyciskacz czosnek i drobno posiekaną natkę pietruszki
świeże krewetki płuczemy w zimnej wodzi i odsączamy
krewetki przekładamy do patelni i mieszamy
zostawiamy na małym ogniu ok 20 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając
krewetki są gotowe gdy wszystkie "zwiną się w kłębek" - jeśli zostawimy je dłużej na patelni wówczas trudniej będzie je obierać
podajemy prosto z gorącej patelni najlepiej z bagietką i winem
w Polsce dostawy świeżych owoców morza są w każdy czwartek więc wtedy najlepiej kupować krewetki
SMACZNEGO