Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz wyglądu na romantyczną kolację, ponieważ owoce morza to znany afrodyzjak.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2555
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 674
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1502
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13922
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2555
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 674
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1502
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13922
Składniki
Krewetki myjemy oczyszczamy z pancerza i czarnej nitki pozostawiając tylko ogonek lub całkowicie urywamy go.
Obrane krewetki doprawimy solą, pieprzem, czosnkiem, sokiem i odstawiamy na 2 godziny do lodówki, by krewetki nabrały smaku.
Przygotowane krewetki obtaczamy w mące potem jajku i na końcu w panierce Panko. W międzyczasie rozgrzewamy olej i na gorący olej wkładamy krewetki. Smażymy na oleju do zarumienienia panierki i jest to około 6-8 minut obracając krewetkę.
Na koniec dodajemy trochę ryżu ulubiony sos i życzymy smacznego.