Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz wyglądu na romantyczną kolację, ponieważ owoce morza to znany afrodyzjak.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 674
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 431
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3278
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4094
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 674
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 431
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3278
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4094
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 866
Składniki
Krewetki myjemy oczyszczamy z pancerza i czarnej nitki pozostawiając tylko ogonek lub całkowicie urywamy go.
Obrane krewetki doprawimy solą, pieprzem, czosnkiem, sokiem i odstawiamy na 2 godziny do lodówki, by krewetki nabrały smaku.
Przygotowane krewetki obtaczamy w mące potem jajku i na końcu w panierce Panko. W międzyczasie rozgrzewamy olej i na gorący olej wkładamy krewetki. Smażymy na oleju do zarumienienia panierki i jest to około 6-8 minut obracając krewetkę.
Na koniec dodajemy trochę ryżu ulubiony sos i życzymy smacznego.