Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz wyglądu na romantyczną kolację, ponieważ owoce morza to znany afrodyzjak.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2484
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3124
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3398
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2484
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3124
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3398
Składniki
Krewetki myjemy oczyszczamy z pancerza i czarnej nitki pozostawiając tylko ogonek lub całkowicie urywamy go.
Obrane krewetki doprawimy solą, pieprzem, czosnkiem, sokiem i odstawiamy na 2 godziny do lodówki, by krewetki nabrały smaku.
Przygotowane krewetki obtaczamy w mące potem jajku i na końcu w panierce Panko. W międzyczasie rozgrzewamy olej i na gorący olej wkładamy krewetki. Smażymy na oleju do zarumienienia panierki i jest to około 6-8 minut obracając krewetkę.
Na koniec dodajemy trochę ryżu ulubiony sos i życzymy smacznego.