Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz wyglądu na romantyczną kolację, ponieważ owoce morza to znany afrodyzjak.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 729
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1506
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6034
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 729
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1506
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6034
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
Składniki
Krewetki myjemy oczyszczamy z pancerza i czarnej nitki pozostawiając tylko ogonek lub całkowicie urywamy go.
Obrane krewetki doprawimy solą, pieprzem, czosnkiem, sokiem i odstawiamy na 2 godziny do lodówki, by krewetki nabrały smaku.
Przygotowane krewetki obtaczamy w mące potem jajku i na końcu w panierce Panko. W międzyczasie rozgrzewamy olej i na gorący olej wkładamy krewetki. Smażymy na oleju do zarumienienia panierki i jest to około 6-8 minut obracając krewetkę.
Na koniec dodajemy trochę ryżu ulubiony sos i życzymy smacznego.