Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Na rozgrzaną oliwę wrzuciłam 30 dag krewetek, smażyłam około 15 minut. Po tym czasie dodałam 5 posiekanych ząbków czosnku, posiekaną natkę pietruszki i osoliłam. Smażyłam tyle, aby czosnek się podsmażył, ale nie przyrumienił, bo zbyt mocno przysmażony czosnek gorzknieje. Do ugotowanego, gorącego, pełnoziarnistego makaronu dodałam garść startej goudy, ok. 100 ml śmietany 30% i wrzuciłam krewetki - wymieszałam. Wspaniale Pachnie!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

kaska1 07 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Z przykroscia, ale zgadzam sie z komentarzem clubowicza.1 Kto głosował? | Odpowiedz

sms1962 07 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Clubowicz ma dużo racji, tylko forma jego wypowiedzi nie teges. 15 min. Smazenia krewetki z pewnością sprawia, ze są gumowate, a takie nie powinny być. Krewetki daje się na krótko i na dobrze rozgorzała oliwe.Co do ilości czosnku to kwestia gustu. Ja lubię mocno czosnkiem, więc tez daje sporo.
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Agatta44 07 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
brzmi pysznie,a ja krewetki najczęściej kupuję w Biedronce11 Kto głosował? | Odpowiedz

clubowicz 07 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
rozpatrz - piękne składniki zniszczyć fanaberyczną fantazją bez składu i smaku.Bo jaki to smak jest gdy z mięsistych krewetek przez długie gotowanie zamieniła w klastergume i zaprawiłą aż???? 5 ząbkami czosnku i i wrzuciła to do mamałygi
Ale wierni smakosze z dużą gamą smaków na podniebieniu okrzyknęli hura , cudo, piękne i do ulubionych wpisali,
Współczuje rodzinie
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Darsifel 14 października 2011Zgłoś do usunięcia
Fajny, szybki przepis. W sam raz na kolację;) Ląduje w ulubionych :)11 Kto głosował? | Odpowiedz

mien1985 14 października 2011Zgłoś do usunięcia
Wygląda wyśmienicie :) nigdy nie robiłam krewetek, więc mam może głupie pytanie ale gdzie i jakie krewetki kupujesz??11 Kto głosował? | Odpowiedz