Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118775
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8693
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3177
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2541
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118775
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8693
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3177
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2541
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzuciłam 30 dag krewetek, smażyłam około 15 minut. Po tym czasie dodałam 5 posiekanych ząbków czosnku, posiekaną natkę pietruszki i osoliłam. Smażyłam tyle, aby czosnek się podsmażył, ale nie przyrumienił, bo zbyt mocno przysmażony czosnek gorzknieje. Do ugotowanego, gorącego, pełnoziarnistego makaronu dodałam garść startej goudy, ok. 100 ml śmietany 30% i wrzuciłam krewetki - wymieszałam. Wspaniale Pachnie!