Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2637
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20146
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7168
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2637
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20146
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7168
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzuciłam 30 dag krewetek, smażyłam około 15 minut. Po tym czasie dodałam 5 posiekanych ząbków czosnku, posiekaną natkę pietruszki i osoliłam. Smażyłam tyle, aby czosnek się podsmażył, ale nie przyrumienił, bo zbyt mocno przysmażony czosnek gorzknieje. Do ugotowanego, gorącego, pełnoziarnistego makaronu dodałam garść startej goudy, ok. 100 ml śmietany 30% i wrzuciłam krewetki - wymieszałam. Wspaniale Pachnie!