Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3219
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3219
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzuciłam 30 dag krewetek, smażyłam około 15 minut. Po tym czasie dodałam 5 posiekanych ząbków czosnku, posiekaną natkę pietruszki i osoliłam. Smażyłam tyle, aby czosnek się podsmażył, ale nie przyrumienił, bo zbyt mocno przysmażony czosnek gorzknieje. Do ugotowanego, gorącego, pełnoziarnistego makaronu dodałam garść startej goudy, ok. 100 ml śmietany 30% i wrzuciłam krewetki - wymieszałam. Wspaniale Pachnie!