Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8683
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8683
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzuciłam 30 dag krewetek, smażyłam około 15 minut. Po tym czasie dodałam 5 posiekanych ząbków czosnku, posiekaną natkę pietruszki i osoliłam. Smażyłam tyle, aby czosnek się podsmażył, ale nie przyrumienił, bo zbyt mocno przysmażony czosnek gorzknieje. Do ugotowanego, gorącego, pełnoziarnistego makaronu dodałam garść startej goudy, ok. 100 ml śmietany 30% i wrzuciłam krewetki - wymieszałam. Wspaniale Pachnie!