Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1047
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4359
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1040
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1235
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4229
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1047
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4359
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1040
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1235
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4229
Składniki
Zrobiłam lejące ciasto z przyprawami, mąkami i jajem i wodą. Ciasto schłodziłam godzinę w zamrażarce. Krewetki obrałam całkowicie z pancerzyków, wyjęłam "żyłkę". Krewetki nacięłam całkowicie wzdłuż ale nie do końca, tak aby w części ogonowej kawałki się łączyły. Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała. Zanurzałam krewetki w cieście i kładłam na olej. Po zrumienieniu przewróciłam krewetki. Po usmażeniu odsączałam je na papierowym ręczniku. Krewetki poskręcają się jak sprężynki. Świetnie smakują skropione sokiem z cytryny, posypane natką i z sosem czosnkowym. Smacznego :)