Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4188
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33881
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9721
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4188
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33881
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9721
Składniki
Zrobiłam lejące ciasto z przyprawami, mąkami i jajem i wodą. Ciasto schłodziłam godzinę w zamrażarce. Krewetki obrałam całkowicie z pancerzyków, wyjęłam "żyłkę". Krewetki nacięłam całkowicie wzdłuż ale nie do końca, tak aby w części ogonowej kawałki się łączyły. Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała. Zanurzałam krewetki w cieście i kładłam na olej. Po zrumienieniu przewróciłam krewetki. Po usmażeniu odsączałam je na papierowym ręczniku. Krewetki poskręcają się jak sprężynki. Świetnie smakują skropione sokiem z cytryny, posypane natką i z sosem czosnkowym. Smacznego :)