Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10371
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336721
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4204
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423395
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10371
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336721
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4204
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423395
Składniki
Zrobiłam lejące ciasto z przyprawami, mąkami i jajem i wodą. Ciasto schłodziłam godzinę w zamrażarce. Krewetki obrałam całkowicie z pancerzyków, wyjęłam "żyłkę". Krewetki nacięłam całkowicie wzdłuż ale nie do końca, tak aby w części ogonowej kawałki się łączyły. Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała. Zanurzałam krewetki w cieście i kładłam na olej. Po zrumienieniu przewróciłam krewetki. Po usmażeniu odsączałam je na papierowym ręczniku. Krewetki poskręcają się jak sprężynki. Świetnie smakują skropione sokiem z cytryny, posypane natką i z sosem czosnkowym. Smacznego :)