Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki w tempurze

Krewetki w tempurze

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10168

Dodano:

Odsłon: 975

Chrupkie i soczyste sprężynki.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zrobiłam lejące ciasto z przyprawami, mąkami i jajem i wodą.
    Ciasto schłodziłam godzinę w zamrażarce.

    Krewetki obrałam całkowicie z pancerzyków, wyjęłam "żyłkę".
    Krewetki nacięłam całkowicie wzdłuż ale nie do końca, tak aby w części ogonowej kawałki się łączyły.

    Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała.
    Zanurzałam krewetki w cieście i kładłam na olej. Po zrumienieniu przewróciłam krewetki. Po usmażeniu odsączałam je na papierowym ręczniku.

    Krewetki poskręcają się jak sprężynki.

    Świetnie smakują skropione sokiem z cytryny, posypane natką i z sosem czosnkowym.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń