Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11804
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1287
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12446
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3357
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11804
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1287
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12446
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3357
Składniki
Zrobiłam lejące ciasto z przyprawami, mąkami i jajem i wodą. Ciasto schłodziłam godzinę w zamrażarce. Krewetki obrałam całkowicie z pancerzyków, wyjęłam "żyłkę". Krewetki nacięłam całkowicie wzdłuż ale nie do końca, tak aby w części ogonowej kawałki się łączyły. Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała. Zanurzałam krewetki w cieście i kładłam na olej. Po zrumienieniu przewróciłam krewetki. Po usmażeniu odsączałam je na papierowym ręczniku. Krewetki poskręcają się jak sprężynki. Świetnie smakują skropione sokiem z cytryny, posypane natką i z sosem czosnkowym. Smacznego :)