Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowy klasy gdy chodzi o krewetki , masełko, czosnek . Smakują każdemu , nawet osobie która je , je pierwszy raz i zasmakują na pewno .
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1231
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1231
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Krewetki odmrażamy ( jeśli mam mrożone ) oczyszczamy odkładamy na talerzyku na bok . Na patelni rozgrzewamy oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy około 3 minut , dorzucamy krewetki i smażymy chwilę około 8 minut do zróżowienia się krewetek (lub jak się z krewetek zrobi ślimaczek ) .
Po tym czasie dodajemy masło, płatki papryki chilli i sok z cytryny i smażymy kolejne 4 minuty . Na koniec dodajemy natkę pietruszki i posypujemy solidną szczypta soli do smaku .