Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delikatne w konsystencji i wyraziste w smaku danie, które sprawdzi się na obiad, kolację czy też imprezową przystawkę. Chrupiąca skórka skrywa rozpływające się w ustach, lekko pikantne wnętrze. Z dodatkiem sosu czy dipu te krokiety są prawdziwie mistrzowskim daniem!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Ziemniaki ugotuj do miękkości i przeciśnij je przez praskę lub utłucz na puree za pomocą tłuczka.
Twaróg także przeciśnij przez praskę, by zmiękczyć jego konsystencję.
Kolendrę, cebulę i papryczki bardzo drobno posiekaj.
Wszystkie składniki dodaj do miski z namoczonym wcześniej chlebem. Wymieszaj całość do uzyskania gładkiej konsystencji nadającej się do formowania. Jeśli ciasto zbyt mocno klei się do rąk, dodawaj po łyżce bułki tartej. Całość może być nieco lepka, ale mimo wszystko formowalna.
Za pomocą lekko natłuszczonych dłoni formuj okrągłe, płaskie kotleciki i delikatnie obtocz je w mące. Strzepnij jej nadmiar.
Krokiety na twarogu kładź na rozgrzany na patelni olej. Smaż je z obu stron, do ładnego zezłocenia.
Gotowe kotleciki odkładaj na papierowy ręcznik. Podawaj je na ciepło, z dodatkiem ulubionego sosu.
Chleb namocz w wodzie przez 2 minuty, a następnie dobrze odciśnij i przełóż do miski.