Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na piątkowy lub bezmięsny obiad. Przy okazji możemy wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424948
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336963
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424948
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336963
Składniki
Ciasto naleśnikowe: Wszystko ze sobą mieszamy, żeby nie było grudek. Na chwilę odstawiamy a następnie smażymy naleśniki. Farsz: Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju na złocisty kolor. Ziemniaki i ser przeciskamy przez praskę, dodajemy ostudzoną cebulę i dobrze mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy 1-2 łyżkami farszu i zwijamy (jak na zdjęciu) Powstałe krokiety podsmażamy na oleju z wszystkich stron, na złoty kolor. Smacznego :)