Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na piątkowy lub bezmięsny obiad. Przy okazji możemy wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia :)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17281
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7656
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17281
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7656
Składniki
Ciasto naleśnikowe: Wszystko ze sobą mieszamy, żeby nie było grudek. Na chwilę odstawiamy a następnie smażymy naleśniki. Farsz: Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju na złocisty kolor. Ziemniaki i ser przeciskamy przez praskę, dodajemy ostudzoną cebulę i dobrze mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy 1-2 łyżkami farszu i zwijamy (jak na zdjęciu) Powstałe krokiety podsmażamy na oleju z wszystkich stron, na złoty kolor. Smacznego :)