Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na piątkowy lub bezmięsny obiad. Przy okazji możemy wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4356
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11832
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4356
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11832
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Składniki
Ciasto naleśnikowe: Wszystko ze sobą mieszamy, żeby nie było grudek. Na chwilę odstawiamy a następnie smażymy naleśniki. Farsz: Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju na złocisty kolor. Ziemniaki i ser przeciskamy przez praskę, dodajemy ostudzoną cebulę i dobrze mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy 1-2 łyżkami farszu i zwijamy (jak na zdjęciu) Powstałe krokiety podsmażamy na oleju z wszystkich stron, na złoty kolor. Smacznego :)