Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety ruskie

Krokiety ruskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 35086

Połączenie ulubionych krokietów i pierogów ruskich.

Składniki

  • Składniki na naleśniki:
  • Jajka 2 szt.
  • Mleko 350 ml.
  • Woda gazowana 200 ml.
  • Mąka 2 szklanki
  • 2 łyżki oleju
  • Składniki na farsz:
  • Gotowane grule 1/2 kg
  • Cebula 2 szt.
  • Twaróg półtłusty 1/2 kg
  • Pieprz, sól
  • Składniki pozostałe:
  • Jajka 2 szt.
  • Mąka
  • Bułka tatra
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki na naleśniki łączymy i smażymy naleśniki na patelni bez tłuszczu.
    Przygotowujemy farsz. Ugotowane ziemniaki ubijamy i łączymy z podsmażoną cebulą oraz ugniecionym widelcem twarogiem. Całość solimy i doprawiamy sporą ilością pieprzu.

    Farsz układamy na naleśnikach, zawijamy i odstawiamy do panierowania.

    Najpierw obtaczamy je w mące, potem w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń