Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z farszem jajecznym
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 189
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 657
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 141
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 189
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 657
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 141
Składniki
Do miski przekładamy mąkę , mleko, wodę jajka, olej oraz sól . Wszystko razem zmiksować. Usmażyć naleśniki na suchej lub lekko natłuszczonej patelni. Jajka ugotować na twardo, przestudzić obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dodać drobno pokrojoną cebulę , suszone pomidory oraz szczypiorek. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Farsz nałożyć na naleśniki i zwinąć najpierw boki, a następnie zrolować od dołu. Obtoczyć w jajku oraz bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej z pierwszego tłoczenia. Krokiety obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!