Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym obtoczone panierką z jajka i bułki tartej, to przepis na pyszny obiad, który na pewno posmakuje każdemu.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2385
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2385
Składniki
Pieczarki obrać i drobno pokroić. 2 cebule również obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni podgrzać olej, wrzucić pieczarki i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez ok. 20 minut. Następnie do pieczarek dodać pokrojone cebule, przykryć i dusić również od czasu do czasu mieszając, aż cebule zeszklą się i zmiękną. Tak przygotowany farsz przełożyć na durszlak i odstawić do przestygnięcia.
Do większej miski dodać 3 jajka, 2 szklanki mleka, 2,5 szklanki wody gazowanej oraz większą szczyptę soli i wymieszać. Dodać 3,5 szklanki mąki i dokładnie wymieszać na gładką masę. Gotową masę odstawić na ok 15-20 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, chochelką nalewać ciasto i smażyć naleśniki z obu stron, na średnim ogniu.
Na każdy usmażony wcześniej naleśnik nałożyć porcję farszu i zawijać. Najpierw brzegi do środka, a następnie zwijać w rulon. Tak przygotowane krokiety obtaczać w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia. Smacznego!