Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym obtoczone panierką z jajka i bułki tartej, to przepis na pyszny obiad, który na pewno posmakuje każdemu.
Krokiety z farszem pieczarkowym
Składniki
NALEŚNIKI:
- 3,5 szklanki mąki pszennej
- 3 jajka
- 2 szklanki mleka
- 2,5 szklanki wody gazowanej
- większa szczypta soli
FARSZ:
- 1 kg pieczarek
- 2 cebule
- sól
- pieprz
PANIERKA:
- 3 jajka
- mąka
- bułka tarta
Składniki
NALEŚNIKI:
- 3,5 szklanki mąki pszennej
- 3 jajka
- 2 szklanki mleka
- 2,5 szklanki wody gazowanej
- większa szczypta soli
FARSZ:
- 1 kg pieczarek
- 2 cebule
- sól
- pieprz
PANIERKA:
- 3 jajka
- mąka
- bułka tarta

Etapy przygotowania
Pieczarki obrać i drobno pokroić. 2 cebule również obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni podgrzać olej, wrzucić pieczarki i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez ok. 20 minut. Następnie do pieczarek dodać pokrojone cebule, przykryć i dusić również od czasu do czasu mieszając, aż cebule zeszklą się i zmiękną. Tak przygotowany farsz przełożyć na durszlak i odstawić do przestygnięcia.
Do większej miski dodać 3 jajka, 2 szklanki mleka, 2,5 szklanki wody gazowanej oraz większą szczyptę soli i wymieszać. Dodać 3,5 szklanki mąki i dokładnie wymieszać na gładką masę. Gotową masę odstawić na ok 15-20 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, chochelką nalewać ciasto i smażyć naleśniki z obu stron, na średnim ogniu.
Na każdy usmażony wcześniej naleśnik nałożyć porcję farszu i zawijać. Najpierw brzegi do środka, a następnie zwijać w rulon. Tak przygotowane krokiety obtaczać w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia. Smacznego!

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 338

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4825
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Owoce
- Truskawki
- Nabiał
- Ser
- Ciasta
- Kremy
- Serniki
Odsłon: 133
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 338

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4825
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Owoce
- Truskawki
- Nabiał
- Ser
- Ciasta
- Kremy
- Serniki
Odsłon: 133



Składniki
- 3,5 szklanki mąki pszennej
- 3 jajka
- 2 szklanki mleka
- 2,5 szklanki wody gazowanej
- większa szczypta soli
- 1 kg pieczarek
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- 3 jajka
- mąka
- bułka tarta
Pieczarki obrać i drobno pokroić. 2 cebule również obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni podgrzać olej, wrzucić pieczarki i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez ok. 20 minut. Następnie do pieczarek dodać pokrojone cebule, przykryć i dusić również od czasu do czasu mieszając, aż cebule zeszklą się i zmiękną. Tak przygotowany farsz przełożyć na durszlak i odstawić do przestygnięcia.
Do większej miski dodać 3 jajka, 2 szklanki mleka, 2,5 szklanki wody gazowanej oraz większą szczyptę soli i wymieszać. Dodać 3,5 szklanki mąki i dokładnie wymieszać na gładką masę. Gotową masę odstawić na ok 15-20 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, chochelką nalewać ciasto i smażyć naleśniki z obu stron, na średnim ogniu.
Na każdy usmażony wcześniej naleśnik nałożyć porcję farszu i zawijać. Najpierw brzegi do środka, a następnie zwijać w rulon. Tak przygotowane krokiety obtaczać w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia. Smacznego!