Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z fasolką

Krokiety z fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2342 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 670

Delikatne krokiety na obiad.

Składniki

  • biała fasola z puszki 1 szt
  • Jajo kurze 2 szt
  • łosoś wędzony 10 dag
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • sól do smaku
  • cząber do smaku
  • Bułka tarta i mąka do panierki (tyle samo)
  • ole do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Fasolkę z puszki rozetrzeć na miazgę widelcem, połączyć z rybą i z jednym ugotowanym pokrojonym jajem. Masę wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej i surowym jajkiem. Przyprawić do smaku, kształtować owalne krokiety, panierować w bułce z mąką i smażyć na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń