Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z grzybami

Krokiety z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1255

Dodano:

Odsłon: 8771

Robię je często, pysznie smakują z czerwonym barszczem.

Składniki

  • Mąka pszenna 30 dag, szczypta soli
  • Jajka 2 szt
  • Mleko 2 szklanki
  • Olej do smażenia
  • FARSZ
  • Grzyby świeże 1/2 kg
  • Cebula 1 szt
  • Pieprz, sól
  • PANIERKA
  • Bułka tarta 10 dag
  • Jajka 1 szt
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krokiety z grzybami

Przygotowanie

  1. Z podanych składników usmażyć naleśniki, dodać wody tyle aby ciasto łatwo rozpływało się po patelni.

    Grzyby umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie 10 minut, odcedzić, przestudzić i zmielić w maszynce na grubym sitku.

    Do grzybów dodać posiekaną zeszkloną cebulę, sól, pieprz, trochę tartej bułki jeśli farsz jest za rzadki.

    Nakładać farsz na naleśniki i zawijać.

  2. Panierować w rozkłóconym jajku i obsmażyć na oleju na złoty kolor.
    Podawać z barszczem czerwonym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń