Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5346
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17537
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 659
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5346
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17537
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 659
Składniki
Grzyby namaczamy w przegotowanej wodzie najlepiej przez całą noc - później gotujemy w tej samej wodzie do miękkości.
Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy, aż uzyskamy odpowiednią miękkość.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy lub innego tłuszczu. Do cebuli dodajemy ugotowane grzyby i ugotowaną kapustę, łączymy ze sobą i krótko podsmażamy. Zostawiamy farsz do wystygnięcia.
Naleśniki: Wsypujemy mąkę, wlewamy mleko i wodę, dodajemy szczyptę soli i jajka. Wszystko razem łączymy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy na 30 minut. po wyznaczonym czasie smażymy naleśniki na odrobinie tłuszczu.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zawijamy w kopertę. Na wierzch posypujemy tartym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. do momentu gdy ser lekko się zarumieni.