Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krokiety z kapustą oraz kubek barszczyku - proste ale pyszne danie
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 902
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 523
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 902
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 523
Składniki
1. kapustę ugotować, odcedzić, pokroić drobniej, pieczarki umyć, obrać, pokroić na cienkie plasterki (ja kroję na ręcznej szatkownicy do kapusty), 2. na rozgrzanym oleju poddusić posiekaną w kostkę cebulę, dodać pieczarki a po odparowaniu płynu kapustę, chwilę smażyć razem na małym ogniu, doprawić do smaku solą i pieprzem, 2. do maki dodać jajko, wlewać małymi porcjami mleko, cały czas mieszając żeby nie powstały grudki, posolić, na koniec dodać tyle wody gazowanej, żeby powstało dość rzadkie ciasto, odstawić na 30 min, nastepnie smażyć cienkie naleśniki, 3. na każdego nalesnika położyć ok półtorej łyżki farszu, rozsmarować, założyć brzegi, zwinąć w rulonik, krokiety moczyć w roztrzepanym, posolonym jajku, następnie obtaczać w bułce tartej, smazyc na oleju, podawać z barszczykiem czerwonym, smacznego