Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krokiety z kapustą oraz kubek barszczyku - proste ale pyszne danie
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8704
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8704
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
1. kapustę ugotować, odcedzić, pokroić drobniej, pieczarki umyć, obrać, pokroić na cienkie plasterki (ja kroję na ręcznej szatkownicy do kapusty), 2. na rozgrzanym oleju poddusić posiekaną w kostkę cebulę, dodać pieczarki a po odparowaniu płynu kapustę, chwilę smażyć razem na małym ogniu, doprawić do smaku solą i pieprzem, 2. do maki dodać jajko, wlewać małymi porcjami mleko, cały czas mieszając żeby nie powstały grudki, posolić, na koniec dodać tyle wody gazowanej, żeby powstało dość rzadkie ciasto, odstawić na 30 min, nastepnie smażyć cienkie naleśniki, 3. na każdego nalesnika położyć ok półtorej łyżki farszu, rozsmarować, założyć brzegi, zwinąć w rulonik, krokiety moczyć w roztrzepanym, posolonym jajku, następnie obtaczać w bułce tartej, smazyc na oleju, podawać z barszczykiem czerwonym, smacznego