Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne krokiety z farszem z kapusty kiszonej, prawdziwków mrożonych i skwarek z boczku.
Wykonanie farszu:
Kiszoną kapustę lekko odciskamy z soku, wkładamy do garnczka, zalewamy szklanką wody i gotujemy. Podczas gotowania dodajemy odmrożone prawdziwki, przyprawy, skwarki z boczku i gotujemy 1 godzinę, do miękkości kapusty i grzybków. Ugotowaną kapustę z grzybami i skwarkami studzimy i ostudzoną mielimy.
Wykonanie ciasta:
Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut żeby odpoczęło, i po tym czasie smażymy placki.
Wykonanie krokietów:
Na rozłożony placek nakładamy 2 łyżki farszu i zawijamy robiąc krokiety.
Zrobione krokiety podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!
Połączenie prawdziwków uduszonych na maśle z grillowanymi pomidorkami i pol...
Odsłon: 1736
O rozbrajającym smaku tego dania decydują starannie dobrane grzyby, własnoręc...
Odsłon: 654
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4671
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 564
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 46
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 85
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4671
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 564
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 46
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 85
Składniki
Wykonanie farszu: Kiszoną kapustę lekko odciskamy z soku, wkładamy do garnczka, zalewamy szklanką wody i gotujemy. Podczas gotowania dodajemy odmrożone prawdziwki, przyprawy, skwarki z boczku i gotujemy 1 godzinę, do miękkości kapusty i grzybków. Ugotowaną kapustę z grzybami i skwarkami studzimy i ostudzoną mielimy.
Wykonanie ciasta: Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut żeby odpoczęło, i po tym czasie smażymy placki.
Wykonanie krokietów: Na rozłożony placek nakładamy 2 łyżki farszu i zawijamy robiąc krokiety.
Zrobione krokiety podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Szparagi z makaronem i sosem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na s...
Odsłon: 66
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 46