Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z kurczaka z ziołami i serem.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
1. Fileta kroimy na cieńsze plastry i rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Smarujemy cienko masłem.
4. Doprawiamy przyprawami.
5. Układamy po kawałku sera.
6. Zwijamy Ciasno roladki i spinamy wykałaczką.
7. Obtaczamy w mące.
8. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.
9. Panierujemy w bułce tartej.
10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
11. Przekładamy na blaszkę do pieczenia i posypujemy startym na dużych oczach serem.
12. Zapiekamy 10 minut w 180˚C. 13. Roladki gotowe. 14. Smacznego.