Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy coś dla miłośników tradycyjnych smaków! Ten wariant krokietów zaskoczy cię pysznym i sycącym farszem z mięsa mielonego oraz chrupiącą skórką.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5463
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5104
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1394
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5463
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5104
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1394
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe krótko zmiksuj. Zostaw je na kilka minut. Po tym czasie rozgrzej olej na patelni i nakładaj łyżką cienką warstwę masy, rozprowadź po powierzchni poruszając delikatnie patelnią. Smaż około minuty z każdej strony. Naleśniki zostaw do wystudzenia.
Cebulę i obrane ząbki czosnku posiekaj drobno. Na patelni ponownie rozgrzej olej. Zeszklij cebulę z czosnkiem i dodaj mięso. Dopraw solą, pieprzem, papryką słodką i majerankiem. Smaż tak długo aż nie będzie surowe. Odstaw.
Kiedy mięso trochę ostygnie, dodaj jajko, bułkę tartą i dokładnie wymieszaj.
Na środku naleśnika nałóż farsz i zawiń krokiety, najpierw składając do środka boki, potem ciasno zaczynając od dolnej krawędzi. Każdy z nich obtocz w rozkłóconym jajku, a potem w bułce tartej. Smaż na oleju po kilka minut z każdej strony aż panierka zrobi się złota.