Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy coś dla miłośników tradycyjnych smaków! Ten wariant krokietów zaskoczy cię pysznym i sycącym farszem z mięsa mielonego oraz chrupiącą skórką.
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 77
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3991
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 390
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 342
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 77
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3991
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 390
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 342
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe krótko zmiksuj. Zostaw je na kilka minut. Po tym czasie rozgrzej olej na patelni i nakładaj łyżką cienką warstwę masy, rozprowadź po powierzchni poruszając delikatnie patelnią. Smaż około minuty z każdej strony. Naleśniki zostaw do wystudzenia.
Cebulę i obrane ząbki czosnku posiekaj drobno. Na patelni ponownie rozgrzej olej. Zeszklij cebulę z czosnkiem i dodaj mięso. Dopraw solą, pieprzem, papryką słodką i majerankiem. Smaż tak długo aż nie będzie surowe. Odstaw.
Kiedy mięso trochę ostygnie, dodaj jajko, bułkę tartą i dokładnie wymieszaj.
Na środku naleśnika nałóż farsz i zawiń krokiety, najpierw składając do środka boki, potem ciasno zaczynając od dolnej krawędzi. Każdy z nich obtocz w rozkłóconym jajku, a potem w bułce tartej. Smaż na oleju po kilka minut z każdej strony aż panierka zrobi się złota.