Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię wszelkiej maści krokiety. A,że lubię też połączenie mielonego mięsa i pieczarek, to jest to wersja dla mnie
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34568
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 86
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9141
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34568
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 86
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9141
Składniki
Jajko roztrzep z solą, przy użyciu trzepaczki. Następnie powoli wlej mleko, dodaj wodę, olej i powoli wsypuj mąkę. Cały czas mieszaj – rózgą albo mikserem – aby w masie nie było grudek.Powinno mieć lejącą się, niezbyt gęstą konsystencję. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Niewielką porcję ciasta naleśnikowego rozprowadź na patelni i smaż naleśniki po obu stronach. Po usmażeniu kładź na sobie, by zachowały ciepło i były wciąż wilgotne.
Mięso smażymy na niewielkiej ilości oleju.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, lubczyk. Cebulę obieramy, siekamy na kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy na drobne plasterki. Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy cebulkę, a następnie dodajemy pieczarki. Solimy i dusimy. Kiedy są już odpowiednio podsmażone dodajemy mięso mielone, mieszamy i smażymy razem, aby płyn odparował. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy jak klasyczne krokiety. Zawinięte krokiety obtaczamy w jajku, a następnie bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Gotowe.