Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pozywne, smakuje wspaniale z filizanka barszczyku czerwonego. na cieplo lub na zimno.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 684
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 154
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1327
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 684
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 154
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1327
Składniki
Mieso gotujemy lub dusimy. naturalnie lepsze bedzie duszone z dodatkiem czosnku i cebuli. Mozna dodatkowo przesmazyc, aby sie troszke z wierzchu skarmelizowalo dla uzyskania lepszego smaku. Studzimy. Kapuste takze gotujemy i studzimy. Cebulke drobno kroimy, z dodatkiem oleju i Kucharka smazymy na patelni. Odstawiamy do przestygniecia. Mieso wraz z kapusta przepuszczamy przez maszynke do mielenia. Do farszu dodajemy cebulke, przyprawy i dokladnie mieszamy.
Na wczesniej rozmrozone platy ciasta kladziemy po lyzce farszu.
Formujemy koperty z ciastem w srodku, ktore dodatkowo smarujemy pedzelkiem roztrzepanym zotkiem z jajka.
Blache smarujemy olejem i pieczemy krokieciki w temp. 200 st.C okolo 45 minut. Gotowe.