Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z mięsem z rosołu

Przepis dnia 2020-06-02
Krokiety z  mięsem z rosołu

Autor:

Przepisów i artykułów: 282 Ocena: 3215

Dodano:

Odsłon: 869

Doskonały pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu - krokiety z nadzieniem z mięsa, cebulki, serka i natki pietruszki.

Składniki

  • 2 cebule
  • 1 łyżka oleju
  • 1 porcja mięsa po rosole ( u mnie kurczak i wołowina)
  • 100 g białego serka ( taki do smarowania kanapek)
  • 3 łyżki jogurtu albo śmietany
  • 1/2 pęczka natki pietruszki - posiekana
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • NALEŚNIKI
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • 1 jajko
  • trochę soli
  • 1 łyżka rozpuszczonego masła do środka
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krokiety z mięsem z rosołu

Przygotowanie

  1. Cebulkę posiekać, podsmażyć na oleju aż będzie miękka i rumiana,
    Odstawić do lekkiego przestudzenia w potem wszystkie składniki nadzienia umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę.

  2. Składniki ciasta na naleśniki zmiksować, usmażyć na oleju
    Naleśniki nadziać, zawinąć w krokiety ( podwijając brzegi do środka) i obsmażyć na oleju na patelni.
    Można dodatkowo obtoczyć w jajku i bułce tartej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń