Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśnik sam w sobie króluje na naszych stołach. Dzisiejsze danie bez względu na wiek konsumenta zaspokaja wszystkie podniebienia i może być rozwiązaniem na pozostające składniki. Polecam i zapraszam
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 622
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458063
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1558
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2328
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 622
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458063
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1558
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2328
Składniki
Do miski wkładamy mąkę, mleko, jajko, sól i cukier mieszamy.
Ciasto na naleśniki musi być lejące.
Na rozgrzaną patelnię kładziemy masło do roztopienia i następnie wylewamy ciasto i rozprowadzamy na całą patelnie. Smażymy, ale nie spiekamy z obu stron.
I tak wysmażamy całą masę i zostawiamy do wystygnięcia.
Farsz do krokietów to są moje dwie propozycje, które już zamieszczałem na swojej stronie. Pierwsza to kapusta mieszana https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-mieszana-kapusta-z-przyprawami,2024870,bobby.html
Drugie to puree z buraka https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-puree-z-buraka,1950263,bobby.html
Usmażony naleśniki kładziemy na talerz i na końcu naleśnika w dole kładziemy farsz.
Całość zawijamy w ten sposób.
Następny farsz robimy tak samo.
Całość naleśników robimy tak samo.
Powoli przechodzimy do następnej fazy działania czyli smażenie krokietów. Na talerzu rozbełtujemy jajko obtaczamy krokieta i obtaczamy w bułce tartej.
Na patelnię wlewamy olej i na rozgrzany kładziemy przygotowane krokiety. Obsmażamy z każdej strony do zarumienienia.
I tak zrealizowaliśmy nasze marzenie na super potrawę i pozbyliśmy się pozostałej kapusty i buraczków. Smacznego