Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśnik sam w sobie króluje na naszych stołach. Dzisiejsze danie bez względu na wiek konsumenta zaspokaja wszystkie podniebienia i może być rozwiązaniem na pozostające składniki. Polecam i zapraszam
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Odsłon: 97
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Odsłon: 97
Składniki
Do miski wkładamy mąkę, mleko, jajko, sól i cukier mieszamy.
Ciasto na naleśniki musi być lejące.
Na rozgrzaną patelnię kładziemy masło do roztopienia i następnie wylewamy ciasto i rozprowadzamy na całą patelnie. Smażymy, ale nie spiekamy z obu stron.
I tak wysmażamy całą masę i zostawiamy do wystygnięcia.
Farsz do krokietów to są moje dwie propozycje, które już zamieszczałem na swojej stronie. Pierwsza to kapusta mieszana https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-mieszana-kapusta-z-przyprawami,2024870,bobby.html
Drugie to puree z buraka https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-puree-z-buraka,1950263,bobby.html
Usmażony naleśniki kładziemy na talerz i na końcu naleśnika w dole kładziemy farsz.
Całość zawijamy w ten sposób.
Następny farsz robimy tak samo.
Całość naleśników robimy tak samo.
Powoli przechodzimy do następnej fazy działania czyli smażenie krokietów. Na talerzu rozbełtujemy jajko obtaczamy krokieta i obtaczamy w bułce tartej.
Na patelnię wlewamy olej i na rozgrzany kładziemy przygotowane krokiety. Obsmażamy z każdej strony do zarumienienia.
I tak zrealizowaliśmy nasze marzenie na super potrawę i pozbyliśmy się pozostałej kapusty i buraczków. Smacznego